Öne Çıkan Yayın

Uzak Masaüstü Bağlantısı ve Modem Port Ayarı

İyi günler bu konumuzda uzak masaüstü bağlantısı ve modem port ayarını anlatacağım. Normalde uzak masaüstü bağlantısı ayarını açtığımızda ye...

28 Eylül 2012 Cuma

Dropbox Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Son birkaç yılın en önemli teknolojilerinden biri şüphesiz ki "Cloud Computing". Bu teknolojininde en güzel kullanımlarından biri ise Dropbox. Dropbox'u en kısa tanımıyla dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz.

Artık bilgisayar kullanıcıları dosyalarına her türlü platformdan online olarak ulaşmak istiyorlar. Eğer birden çok bilgisayar kullanıyorsanız, bu dosyaların senkronizasyonu günümüzde önemli bir hal aldı.
Örneğin, bilgisayarınızdaki bir dosyaya, anında telfonunuzdan ulaşabilmek çok sık ihtiyaç duyulan bir özellik haline geldi.

Bu senkronizasyonu ise Dropbox aracılığıyla yapmak hem çok kolay hemde ücretsiz (2 GB'a kadar). Öncelikle yapmanız gereken Dropbox'un sitesine girip bir account yaratıyorsunuz. Daha sonra ise siteden bir uygulama indiriyorsunuz. (14 MB kadar) Uygulama yüklenirken size belirli bir dosya yeri soruyor. Kurulum bittikten sonra o dizindeki (folder) bütün dosyalar otomatik olarak internetle senkronize olacak. Daha sonra bu dosyalarınızı internetten Dropbox sitesine girerek de görebilirsiniz.

Siteden iPhone, Blackberry, Android için olan uygulamaları telefonunza yükleyerek dosyalarınıza mobıl olarak erişim sağlayabilmenizde mümkün.

Ücretsiz olarak 2GB yer sunan dropbox kapasitenizi isterseniz ücretli olarak artırabilmeniz mümkün. Kapasitenizi artırmanın bir başka yolu ise arkadaşlarınıza Dropbox'u önermek. Her getirdiğiniz kullanıcı için 250 MB yer kazanıyorsunuz (8 GB'a kadar).

Dropbox.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder